I ako je naša zgrada stara preko 35 godina, Skupština stanara je odlučila da je podmladi, oplemeni, prenovi i učini je prilagodljivijom za funkcionisanje stanara i naših posetilaca.

Tako je odluka pala na zamenu starih podnih pločica u prizemlju naše zgrade. Nije bio lak posao, trebalo je polupati stare pločice, očistiti i uraditi pripremu podloge za postavljanje novih. Sve te grube i pripremne radove smo uradili sami, nismo trošili novac jer za takvu vrstu posla ne treba stručnost.

Ali za postavljanje, lepljenje i lasersko razmeravanje je već trebala struka i stručnost. To su nam omogućila dva Ivana, dva virtuoza na keramici. Njih dvojica su izlepili blizu 60 kvadrata za nepuna tri dana. Bilo je poteškoća oko funkcionisanja stanara jer naša zgrada ima preko 200 stanara i tri lifta. Morali smo da po etapama, deo po deo lepimo kako bi stanari normalno izlazili i ulazili. Ivan, i jedan i drugi su po nekad morali i „saobraćajci“ da budu, starije osobe da usmeravaju na neizlepljeni deo hodnika pa tako sva tri dana od 8 ujutru do 8 uveče.

Ipak, kad se sad pogleda hodnik i zamisli kakav je stari bio sve te male poteškoće se zaborave i lepota od novog hodnika nas tera da razmišljamo za novim idejama.

One thought on “Postavljene nove podne pločice u hodniku prizemlja zgrade

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *