Zgrada u ulici Vidikovački venac broj 53 (ranija Partizanska) useljena je 1980. godine posle trogodišnje gradnje na prostoru gde su decenijama bile njive i vinogradi. Taj plato iznad nekadašnjeg sela Kneževac sa pravom je nazvan Vidikovac jer odatle puca pogled na veliki deo Beograda.Naš soliter ima ukupno 71 stan sa oko 250 stanara. Ima ukupno 4288 metara kvadratnih stambenog korisnog prostora. Ima 15 spratova plus dva sprata tehničkog i terasnog prostora. Posedujemo moderan CCTV sistem koji pokriva veći deo zgrade, sam ulaz i dvorišni deo do ulice. Osposobili smo i stavili u upotrebu po svim propisima i standardima hidrantsku protivpožarnu instalaciju koja nije radila više od 15 godina. U upotrebi su i tri lifta, dva putnička i jedan teretni.

U našem dvorištu raskošnih boja leje sa cvećem ukrašene su osušenim panjevima i dekorativnim prirodnim potočarskim kamenjem. Posebna atrakcija su volovska kola pristigla sa sela. Doneta su pohabana a onda su ih vredne ruke popravile, obojile, lakirale, sačuvale od zaborava i sada su baštenski dragulj.

Šetači Vidikovcem često zastanu ispred naše zgrade i traže savet kako bi i oni nešto slično napravili i ulepšali svoj ulaz. Mi se trudimo da im nesebično damo objašnjenje i savet kako to da urade i naprave. Ponosni smo što smo „pioniri“ i početnici ovakvog načina druženja, rada, razonode i zadovoljstva.

Neka i ostalim žiteljima Rakovice naš etno park bude podstrek da ukrase prostor oko svojih zgrada i da se potom druže u takvom cvetnom ambijentu uz kaficu i kolače baš kao i mi.

 

Predsednik Skupštine stanara

– Dragan Andrić (Kontakt)