Početkom osamdesetih godina došlo je do naglog širenja naselja Vidikovac tako da je i naša zgrada zauzela jedno od centralnih mesta u tom naselju. Kako je vreme učinilo svoje tako je i naša zgrada, naša okolina postala stara i dotrajala.

Prošla vremena su imala Omladinske radne akcije (ORA) pa po sećanju i nostalgiji i mi smo se u našoj zgradi organizovali i napravili jedno takvo sećanje i uradili društveno koristan rad. Zakazali smo 21.7.2012. god radnu akciju čišćenja dvorišnog dela zgrade i počeli obnovu i rekonstrukciju samog ulaza u zgradu. Odziv samih stanara je bio na zavidnom nivou a za svaku pohvalu je bilo to što se odazvao i veliki broj dece. Najbolji i najvredniji su bili nagrađeni skromnim poklonima a sva deca su dobila po sladoled a najvrednije dete je imalo pravo i na dodatnu nagradu.

Dvorište je dobilo drugi izgled, postalo je mnogo čistije i urednije.

Takvo stanje je zahtevalo a samim tim i nametalo da pojedine komšinice i komšije dobiju elan za oplemenjivanje tog prostora. Slike same po sebi govore kako je nekada bilo a za nas stanare i tih par cvetića i nekoliko panjića je bilo pravo otkriće i pravi početak da od našeg dvorišta napravimo malu oazu i parkić u kome ćemo svi stanari uživati. Tako je krenulo da su i ostale komšije iz susednih zgrada počeli da dolaze i da nam odaju priznanje, da traže savete a uz put i da se odmore i uživaju gledajući naše cveće, naš trud, naše kreacije. Svi nam se dive, hvale nas kao složne komšije a mi se time ponosimo jer smo od zgrade napravili prepoznatljiv „brend“ na Vidikovcu. Slike u galeriji sve govore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *